Slovensko čaká ďalší upršaný deň, hrozia povodne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dazdnik
Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 25.februára (WEBNOVINY) – Upršané počasie neustane ani na začiatku týždňa. Cez deň sa obloha zamračí, miestami sa môže objaviť hmla.

Na viacerých miestach Slovenska bude pršať, od výšky 1500 m meteorológovia očakávajú sneženie. Pre Banskobystrický kraj a okresy Rožňava, Levice, Zlaté Moravce a Turčianske Teplice vydal slovenský hydrometeorologický ústav, výstrahu 1. stupňa pred silným dažďom. Popoludní by zrážky mali postupne ustávať.

Ďalšia výstraha je vydaná pre celé územie pred hmlou, znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

Meteorológovia varujú aj pred povodňami. Pre okresy Skalica, Senica, Myjava, Malacky, Trnava, Pezinok, Piešťany, Partizánske, Bánovce n. Bebravou, Prievidza, Nové Zámky – západ, Zlaté Moravce, Topoľčany, Levice – západ, Banská Štiavnica, Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava platí hydrologická výstraha 1. stupňa.

Druhý stupeň hydrologickej výstrahy varuje pred záplavami v povodí rieky Ipľa. Ide o okresy Veľký Krtíš, Krupina, Lučenec, Poltár a Levice – východ.

Tretí stupeň výstrahy pred povodňami platí v Plášťovciach.

Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od 5 do 10 stupňov Celzia, na severe a na Záhorí ojedinele klesne na 3 stupne.

Zafúka slabý premenlivý na juhu stredného Slovenska prevažne východný vietor s rýchlosťou

do 15 km/h, v južnej polovici západného Slovenska juhovýchodný vietor s rýchlosťou 5 až 20 km/h.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať