V protismere sa po diaľnici rútil 200 kilometrov za hodinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Autickari, strelba
Auto Škoda Octavia striebornej farby, ukradnuté v Drietome, ktoré havarovalo s troma mužmi podozrivými z krádeže na diaľnici D1 pri pokuse o útek pred políciou. Foto: SITA/KR PZ Trnava

BRATISLAVA/TRNAVA 12. júla (WEBNOVINY) – Na diaľnici D1 pri Bučanoch v Trnavskom okrese sa vo štvrtok nadránom strieľalo.

Po prestrelke a policajnej naháňačke zadržali trojicu autičkárov.

Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, najskôr hliadka zastavila sprievodnú Octaviu, v ktorej sedel 19-ročný Hlohovčan a 21-ročný mladík z Dvorníkov.

Keď vodič ďalšej prichádzajúcej Octavie, ukradnutej v Drietome, zbadal policajný zásah, pokúsil sa o útek a rovno v protismere na diaľnici. Šofér sa miestami rútil rýchlosťou až 200 km/h.

Policajti diaľničného oddelenia, zásahovej skupiny a kriminálnej polície auto prenasledovali. Na jeho zastavenie použili 15 výstrelov a šiestimi zasiahli priamo unikajúce auto.

Dvadsaťdeväťročný vodič zo Zemianskych Sadov skončil so zraneniami v zadnej časti tela, následne nezvládol riadenie a narazil do zvodidiel. Jeho auto ešte odhodilo do služobného vozidla diaľničnej polície. Všetci traja muži podozriví z krádeže auta sú zadržaní a v súčasnosti prebiehajú s nimi procesné úkony. Vodiča na ukradnutom aute jednorazovo ošetrili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať