Pod horolezcom sa uvoľnil skalný blok, poranil si chrbticu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vrtulnik zachranari nehoda
Foto: SITA/Martin Havran

POPRAD 17. júla (WEBNOVINY) – Horskí a leteckí záchranári zasahovali v utorok popoludní v Malej Studenej doline vo Vysokých Tatrách.

Pomoc potreboval slovenský horolezec, pod ktorým sa pri zlaňovaní zo steny Malého Ľadového štítu vylomil skalný blok. Pri následnom páde si horolezec poranil chrbticu.

Keďže muž nebol schopný dlhého samostatného zostupu, horskí záchranári požiadali o súčinnosť Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu z Popradu.

Za pomoci navijaka spustili lekára a záchranára k zranenému horolezcovi. Muža po ošetrení a zafixovaní previezol vrtuľník do popradskej nemocnice, informovala Horská záchranná služba.

V utorok popoludní zasahovali horskí záchranári aj v Pieninách. Na cyklotrase medzi Lesnicou a Červeným Kláštorom ošetrovali 59-ročnú poľskú cyklistku, ktorá si pri páde z bicykla poranila tvár a nohu. Po poskytnutí prvej pomoci horskí záchranári zranenú ženu previezli na štátnu hranicu s Poľskom a odovzdali ju poľským horským záchranárom.

Prácu mali v utorok aj horskí záchranári na Čingove v Slovenskom raji. Tu ošetrovali 12-ročné dieťa, ktoré si pri hre v turistickom zariadení poranilo tvár. Záchranári dieťa na mieste ošetrili a následne ho odviezli do nemocnice v Spišskej Novej Vsi na ďalšie ošetrenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia