Na vrchu Jedlovina pri Žiline horí les, zasahuje aj vrtuľník

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Požiar v Starých Horách
V pondelok okolo poludnia začali vrtuľníky ministerstva vnútra a Ozbrojených síl SR pomáhať pri hasení lesného požiaru, ktorý vypukol v nedeľu popoludní na svahoch veľkofatranského kopca Podšturec pri osade Horný Jelenec (časť obce Staré Hory, okr. Banská Bystrica). Oheň, ktorý zatiaľ zasiahol vyše 100 hektárov zmiešaného lesa, je podľa vyhlásenia hasičov už pod ich kontrolou, odhadujú však, že ho budú likvidovať niekoľko dní, až týždeň.Staré Hory, 11. apríl 2011. Foto: SITA/Dušan Hein

ŽILINA 29. júla (WEBNOVINY) – Na vrchu Jedlovina nad obcou Krasňany pri Žiline horí les.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa žilinských hasičov Miroslava Ondrichová, pre hasičskú techniku je vrch nedostupný, hasiči preto využívajú len jednoduché hasiace prostriedky a vaky, požiar im pomáha hasiť aj vrtuľník.

Požiar lesa hasičom ohlásili 38 minút po polnoci. Hasiči z Terchovej prišli na miesto až o tretej hodine, pretože na miesto ohňa museli ísť peši.

Pre silný vietor sa požiar lesnej hrabanky a čučoriedia začal rýchlo šíriť, privolali preto aj hasičov zo Žiliny a zo žilinskej záchrannej brigády.

„Veliteľ si vyžiadal povolať na miesto udalosti aj hasičov z Banskej Bystrice z modulu pozemného hasenia a vrtuľník. Ten priletel na miesto udalosti o 9:00. Voda je na požiarisko privádzaná aj pomocou jazierkového systému, ktorý hasiči pri požiarisku vytvorili. Hasiace práce ešte ani v tejto chvíli nie sú ukončené, celé požiarisko je potrebné postupne prehrabávať a jednotlivé ohniská požiaru poriadne pozalievať,“ uviedla Ondrichová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia