Zvolenčania sa budú mať kde schladiť, otvoria Kováčovú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Holidaypark Kováčová
Foto: facebook.com/ Holidaypark Kováčová

BANSKÁ BYSTRICA 6. augusta (WEBNOVINY) – Pod názvom Holidaypark Kováčová otvorí v pondelok 12. augusta po rokapolročnej rekonštrukcii svoje brány návštevníkom niekdajšie termálne kúpalisko v Kováčovej pri Zvolene.

Hlavnou zmenou, ktorú rekonštrukcia priniesla, je nová budova s vnútornými bazénmi v dolnej časti areálu, ktorá umožní celoročné využívanie termálnej minerálnej vody.

Ako pre agentúru SITA uviedol Juraj Balucha, majiteľ a konateľ firmy Aquapark Kováčová, ktorá kúpalisko vlastní, návštevníkom bude v budove k dispozícii relaxačný bazén, detský bazén, sedací bazén s vírivkou, 60-metrový tobogan s dojazdovým bazénom, gastrocentrum a sociálne zariadenia.

Pribudol relaxačný bazén

Holidaypark Kováčová
Foto: facebook.com/ Holidaypark Kováčová

Nový je aj vonkajší relaxačný bazén pri budove, ktorý vybudovali z časti bývalého 50-metrového plaveckého bazéna, kým z jeho zvyšnej časti je vnútorný relaxačný bazén.

Ďalšie vonkajšie bazény – veľký neplavecký a detský v hornej časti areálu – prešli len nevyhnutnými opravami pred sezónou, pričom ich kompletná rekonštrukcia má byť súčasťou druhej etapy prestavby kúpaliska.

„Vonkajší sedací bazén sa nebude napúšťať, keďže návštevníci majú k dispozícii nový sedací bazén v celoročnej časti,“ uviedol Balucha s tým, že do celoročnej časti sa osobitné vstupné nebude platiť.

Celoročná prevádzka bude prínosom

Dodal, že slávnostné otvorenie Holidayparku Kováčová formou kultúrno-zábavného podujatia tam pripravujú na prvý víkend po spustení jeho prevádzky.

Termálne kúpalisko v Kováčovej otvorili v roku 1969, firme Aquapark Kováčová ho obec Kováčová predala v roku 2006 za 25-miliónov korún (necelých 830-tisíc eur).

Ako uviedol starosta Slavomír Brachna, od hygienikov už hrozil zákaz prevádzky kúpaliska a na nevyhnutnú rekonštrukciu obec nemala prostriedky. Celoročnú prevádzku kúpaliska považuje za veľký prínos pre región.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia