Do budovy VÚVH poškodenej požiarom vstup neodporúčajú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Požiar pri PKO
V skorých raných hodinách vypukol na nábreží Dunaja pri PKO požiar. Zachvátil štátne objekty Výskumného ústavu vodného hospodárstva. S požiarom bojuje takmer 60 hasičov s 12 kusami hasičskej techniky. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 23. augusta (WEBNOVINY) – Statik neodporúča vstup do objektu Výskumného ústavu vodného hospodárstva (VÚVH), ktorú v pondelok 19. augusta zasiahol spolu s ďalšími budovami pri PKO v Bratislave požiar.

Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca ministerstva životného prostredia Maroš Stano, momentálne sa pripravuje statický posudok aj s prepočtami, výsledky ktorého budú k dispozícii pravdepodobne budúci týždeň.

Prípad ako prečin všeobecného ohrozenia naďalej vyšetruje polícia. Presné príčiny požiaru sú v súčasnosti predmetom znaleckého skúmania, pričom polícia zatiaľ v tejto súvislosti nikoho neobvinila. Agentúru SITA o tom informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Požiar pri PKO ohlásili na operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v pondelok 19. augusta nadránom o 02:50. Na miesto udalosti boli vyslaní príslušníci Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy a Záchrannej brigády HaZZ v Malackách.

Požiar vypukol v opustenej budove pripravenej na asanáciu, rozšíril sa do športovej haly a objektu Výskumného ústavu vodného hospodárstva. Na budove športovej haly VKP Bratislava sa zrútila časť strechy, v objekte Výskumného ústavu vodného hospodárstva vyhoreli kancelárske priestory.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PKO