SNP je zdrojom hrdosti a vlastenectva, tvrdí minister Glváč

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pietna spomienka na Slovenské národné povstanie
Pietny akt kladenia vencov na Námestí SNP v Bratislave pri príležitosti 68. výročia Slovenského národného povstania. Bratislava, 28. august 2012. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 24. augusta (WEBNOVINY) – Slovenské národné povstanie podľa ministra obrany Martina Glváča výrazne prispelo k spravodlivejšiemu postaveniu Slovenska v rámci obnovenej Československej republiky.

„Slovenské národné povstanie sa stalo pre ďalšie generácie trvalým zdrojom hrdosti a vlastenectva,“ uviedol minister Glváč, ktorý sa v sobotu zúčastnil v obci Skýcov na spomienkovom stretnutí pri príležitosti osláv 69. výročia SNP.

Súčasťou osláv je tradične aj podujatie s názvom Náučný partizánsky chodník Skýcov – Zlatno, ktorý sa v obciach Nitrianskeho kraja uskutočnil po 25. krát.

Ako ďalej informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková, na podujatí sa dnes zúčastnil aj zakladateľ náučného chodníka generálporučík vo výslužbe Ján Husák, ktorý tento rok oslávil 90. narodeniny.

„Pre mňa je veľká radosť, keď sa môžem ešte v mojom veku zúčastniť na začatí tohto pochodu,“ uviedol a všetkým aktívnym účastníkov zaželal príjemné poznávanie chodníka, po ktorom ako mladý partizán chodil.

Obec Skýcov sa za pomoc partizánom stala obeťou nacistickej pomsty, keď ju 16. marca 1945 jednotky SS vypálili. Na pamiatku udalostiam SNP obce Skýcov a Zlatno už viac ako dve desiatky rokov organizujú 12-kilometrový náučný partizánsky chodník, na ktorom sa zúčastňujú zástupcovia všetkých generácií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Glváč