V trnavskom Hniezde záchrany objavili zdravého chlapčeka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bábätko
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 9. septembra (WEBNOVINY) – V trnavskom Hniezde záchrany vo Fakultnej nemocnici sa našiel v pondelok nadránom novorodenec – chlapček. Meria 49 cm a váži 2850 gramov. Chlapček bol trochu podchladený.

Ide už o štvrté dieťa nájdené v trnavskom Hniezde záchrany. Agentúru SITA o tom informovala Alena Petrželková z občianskeho združenia Šanca pre nechcených, ktoré je zriaďovateľom Hniezd záchrany na Slovensku.

Fakultná nemocnica v Trnave podľa sociálnej sestry Zuzany Machálkovej nález novorodenca ohlásila trnavskému Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý vedie evidenciu detí určených na adopciu a evidenciu žiadateľov o predosvojiteľskú starostlivosť.

O ďalšom osude chlapčeka rozhodne súd. Matka novorodenca má príležitosť prihlásiť sa o svoje dieťa počas šiestich týždňov.

Hniezda záchrany poskytli šancu už 46 nechceným deťom. „Takmer všetky deti z Hniezd záchrany našli svoj nový domov v adoptívnych rodinách,“ uviedla Petrželková a dodala, že prvé Hniezda záchrany vznikli v roku 2004, posledné štyri pribudli na Slovensku v roku 2012 a je ich tak na Slovensku celkom 20.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať