Na Liptove opäť ožije vlek, má zvýšiť gramotnosť lyžiarov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lyzovacka deti
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 12. októbra (WEBNOVINY) – Liptovskomikulášska radnica sa chystá finančne podporiť opätovné spustenie a prevádzku lyžiarskeho vleku na sídlisku Podbreziny, aby tak zvýšila lyžiarsku gramotnosť študujúcej mládeže.

Lyžiarsky vlek na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku nepremáva od roku 2009, na oživenie strediska mesto vyčlenilo 15-tisíc eur.

„To bude stačiť na to, aby si prevádzkovateľ strediska – Združenie športových klubov Jasná, vykrylo stratu, ktorá mu vznikla v minulosti, a tiež na pokrytie nákladov súvisiacich s opätovným spustením lyžiarskeho vleku do prevádzky,“ povedal primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský.

Mesto sa navyše dohodlo s miestnymi lyžiarskymi požičovňami na požičiavaní výstroja pre liptovskomikulášskych žiakov za päť eur na deň.

Lyziar
Foto: SITA/Lukáš Macek

„V tomto poplatku budú mať zaplatený už aj lístok na vlek. Takto chceme motivovať školy z mesta, aby využili vlek na lyžiarske kurzy za prijateľnú cenu a zároveň rozšírili a spestrili hodiny telocviku o lyžiarsky výcvik,“ dodal Slafkovský.

Projekt zvyšovania športovej gramotnosti liptovskomikulášskych detí rozbehlo mesto už začiatkom roka, keď na dvoch ľadových plochách ponúkalo školám i širokej verejnosti požičanie korčúľ.

Šesťdesiat párov korčúľ, ktoré mesto nakúpilo za 2500 eur, bezplatne požičiavalo školákom, ktorí sa na zimný štadión alebo na mobilnú ľadovú plochu na Podbrezinách prišli korčuľovať ako skupina v rámci vyučovania, ostatní zaplatili za požičanie symbolických 50 centov.

Od februára do konca zimnej sezóny túto službu využili tisícky ľudí. Liptovskomikulášska radnica chce postupne docieliť, aby každé dieťa v meste vedelo plávať, korčuľovať a lyžovať. „Záleží nám na ich rozvoji, nízke príjmy rodičov nesmú obmedzovať ich deti pri športovom vyžití,“ dodal primátor.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander Slafkovský