Polícia kontrolovala autobusy a kamióny, vodiči sa nepoučili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia, policajt, Dopravná policajná hliadka, alk
Dopravná policajná hliadka. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 17. októbra (WEBNOVINY) – Dopravno-bezpečnostná akcia TISPOL, ktorá sa uskutočnila počas týždňa od 7. do 13. októbra, sa zamerala na autobusy a kamióny.

Viac ako 1900 policajtov skontrolovalo počas akcie viac ako tritisíc autobusov a takmer 8600 nákladných áut, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Kontrolám sa podľa jej slov nevyhli domáci ani zahraniční vodiči. Pri najbližšej takejto akcii si policajti posvietia na opitých vodičov.

V prípadne kamiónov zistila polícia porušenie predpisov vo viac ako 1100 prípadoch, 41 vodičov dostalo zákaz ďalšej jazdy. Najčastejšie prekročili povolenú rýchlosť – v 382 prípadoch, 52 vodičov nemalo zapnuté bezpečnostné pásy a sedem odvážlivcov jazdilo pod vplyvom alkoholu.

„Vodiči sa ani tentokrát nepoučili, 30 nedodržali čas jazdy a odpočinku, 15 vodičov nezákonne manipulovalo s prístrojmi a kotúčmi, 24 nemalo v poriadku tachograf,“ poznamenala Baloghová. Ďalších 138 vodičov kamiónov ohrozovalo účastníkov a ničilo cesty prekročením hmotnostných limitov, 30 nemali bezpečne uložený náklad.

V prípade autobusov porušilo predpisy 176 vodičov, pričom ani jednému polícia nezakázala ďalšiu jazdu. Ťažkú nohu na plyne malo 116 vodičov, deviati nemali zapnuté bezpečnostné pásy. Obzvlášť nebezpečný je za volantom autobusu alkohol, pretože je ohrozený oveľa väčší počet osôb ako v aute. „Zlé meno autobusárom urobil počas minulého týždňa jeden vodič na východe Slovenska,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Prezídia PZ. Doklady nemal v poriadku jeden vodič, jeden nedodržal dobu jazdy a odpočinku a jeden autobus mal zlý technický stav.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať