Chcete sa opäť tešiť do práce?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: Happy Conference 2013

BRATISLAVA 13. novembra (WBN/PR) – Možno si poviete, koho trápi šťastie v práci, keď je treba zaplatiť účty a splácať hypotéku.

Keď sa Gallupov inštitút pýtal ľudí, či sú šťastní v práci a či ich baví to, čo robia, zistil, že len každý piaty človek má svoju prácu skutočne rád. Približne rovnaké percento ľudí svoju prácu nenávidí. Až 60 % ľudí chodí do práce neangažovane – teda do pol piatej a kvôli tým účtom.

No práca, na akú boli zvyknutí naši rodičia alebo ešte aj my, dnes stojí pred veľkou zmenou. Všetko sa strašne rýchlo mení. A tak, ak chceme byť v práci úspešní, potrebujeme schopnosti, ktoré by sme mohli nazvať funkciami pravej mozgovej hemisféry. Excelovať budú tí, ktorí sú invenční, empatickí, sú schopní vidieť celok a súvislosti. Tvorivosť v práci sa stáva nutnosťou. A kreatívna práca už dávno nie je len pre kreatívcov. Navyše, stále viac ľudí sa vo svojom povolaní usiluje o sebarealizáciu.

To, ako veci stále nefungujú ako by mali a mohli, ukazujú aj ďalšie prieskumy. Napríklad taký, ktorý ukázal, že len 2 % ľudí prichádza s tvorivými nápadmi v práci. Ľudia sú 9 hodín v práci a reálne niečo zmysluplného vytvoria, keď idú spať, vstávajú alebo počas toho, kým sú v sprche.

Aj keď sa to možno nezdá, tvoriť možno v každej oblasti ľudskej činnosti – prezentovať na porade, šoférovať autobus, viesť rokovanie, variť v jedálni – môžeme tieto veci robiť stále tak isto alebo ich dotvoriť podľa seba. Môžeme tie isté činnosti vykonávať rutinne, monotónne a bez záujmu alebo s radosťou, ľahkosťou a pocitom zmysluplnosti.

Chcete sa teda opäť tešiť do práce?

Príďte sa inšpirovať na konferenciu Happy Company s podtitulom Menej robiť, viacej tvoriť – 22.11.2013 v hoteli Sheraton v Bratislave.

Prečo sa oplatí na túto konferenciu prísť?

• Kvôli inšpirácii i jasným návodom, ako rozvíjať svoju kreativitu, ako neodkladať sny a konať. Ako testovať svoje nápady v praxi alebo ako sa naučiť tvorivo písať, rečniť či nachádzať riešenia, keď to vyzerá neriešiteľne … teda ako byt šťastný aj v práci…

• Pretože budete môcť zažiť na pódiu napríklad Daniela Heviera, Adelu Banášovú, Petronelu Zainuddin, Pala Hlubinu, Michala Meška, Silviu Jeleníkovú, Zuzanu Karpinskú, Petra Ludwiga, Ruda Biermanna, Michala Pastiera, Jara Žídeka …

• Lebo nemusíte len sedieť v prednáškovej sále, sami si môžete zostaviť vlastný pestrý program – v konferenčných zónach budú bezplatne k dispozícii kouči, lektorky osobnej značky, umelci či kariérni poradcovia – teda ľudia, ktorí to, čo robia, robia s nadšením a radi pomáhajú iným rásť.

Konferencia bude vlastne tak trochu festivalom šťastia v práci, lebo okrem inšpiratívnych ľudí a užitočných nástrojov prinesie aj radosť a zábavu. Viac na www.happycompany.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať