Rezešová dostala za smrť štyroch ľudí domáce väzenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Eva varholikvoa rezesova
Foto: youtube.com

BRATISLAVA 22. novembra (WEBNOVINY) – Prominentná Košičanka Eva Varholíková-Rezešová (34) si v piatok vypočula verdikt zo spôsobenia tragickej dopravnej nehody z augusta 2012, pri ktorej prišli o život štyria ľudia.

Maďarský súd uznal Varholíkovú-Rezešovú vinnou a vymeral jej nepodmienečný trest vo výške šiestich rokov. Slovenka si ho odpyká v domácom väzení. Informácie o rozsudku priniesol portál Nového Času.

Maďarský súd zároveň Rezešovej odobral na dva roky vodičský preukaz. Rozhodol však, že nie je vinná v druhej obžalobe z ohrozovania motorového vozidla.

Odpyká si už iba dve tretiny trestu a v domácom väzení

Odsúdenej sa do výkonu trestu počíta aj doba, ktorú si odsedela vo vyšetrovacej väzbe. Keďže Varholíková strávila vo väzenskom prostredí viac ako rok, v domácom väzení si odpyká dve tretiny z trestu. Platí to aj pre zadržaný vodičský preukaz.

Prokurátor sa dožaloval vyššieho trestu, obžalovanej advokát sa však odvolal. Žiadal, aby si zvyšok trestu odsedela v domácom väzení. Súd s odvolaním súhlasil a Rezešová ide do rozhodnutia druhostupňového súdu do domáceho väzenia. Dostane náramok a dvakrát denne ju skontrolujú policajti. Domáce väzenie môže opustiť iba s dovolením súdu.

Proti tomuto rozhodnutiu sa prokurátor odvolal.

„Keby išla Rezešová rýchlosťou 130 km/hod, neboli by také tragické následky. Ľudia by nezomreli a dokonca by ani auto nezačalo horieť“, povedala sudkyňa.

Zahynuli štyria ľudia

Varholíková-Rezešová bola obžalovaná z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.

Na 44. kilometri diaľnice M3 v smere na Budapešť vlani 21. augusta približne o 4:00 narazila zozadu do Fiatu Punto, ktoré odhodilo do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli. Jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyviaznuť, avšak dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v budapeštianskej nemocnici.

Varholíkovej namerali po nehode 1,5 promile alkoholu v krvi, v aute našli aj fľašu vodky. BMW Varholíkovej-Rezešovej išlo podľa znalca pred nehodou rýchlosťou okolo 175 km/h.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Eva Varholíková