Muž vykradol lučeneckú herňu plynovou zbraňou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zbraň, streľba
Foto: heraldsun.com.au

BRATISLAVA/LUČENEC 22. novembra (WEBNOVINY) – Polícia obvinila zo zločinu lúpeže 26-ročného muža z Lučenca, ktorý vo štvrtok 21. novembra lúpežne prepadol herňu v Lučenci.

Agentúru SITA o tom informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, do herne vstúpil zamaskovaný čiernou šatkou na tvári a kapucňou a v ruke držal plynovú zbraň.

Pribehol k barovému pultu a krupierovi povedal, že je to prepad. Namieril na neho pištoľ, chytil ho za golier a ťahal ho do vedľajšej miestnosti s hracími automatmi, kde opätovne mieril na neho zbraňou.

Vtlačil ho do toalety a vrátil sa do baru. Prehľadal priestor za barom a vzal peniaze. Pri odchode odpojil elektrinu a krupiera zamkol v herni kľúčmi, ktoré našiel za barovým pultom.

Krupierovi nespôsobil žiadne zranenia. Krádežou vznikla spoločnosti z Bratislavy škoda viac ako 840 eur. Polícia už páchateľa zadržala a po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Obvinený v minulosti nebol súdne trestaný a k tomuto zúfalému činu ho údajne priviedli finančné problémy. Keďže sa skutku dopustil závažnejším spôsobom, so zbraňou, za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na sedem až 12 rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia