Zverejnili video tragickej nehody Varholíkovej-Rezešovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rezesova, nehoda
Foto: MTI, zdroj: hir6.hu

BRATISLAVA 27. novembra (WEBNOVINY) – Portál hir24.hu zverejnil video, ktoré zachytáva tragickú nehodu na diaľnici M3, pri ktorej vlani v auguste zahynuli štyria ľudia.

Video je dôkazným materiálom zo súdu a zachytáva jazdu Evy Varholíkovej-Rezešovej, ktorá na svojom BMW uháňa maďarskou diaľnicou. V diaľke je následne vidieť žiaru po zrážke oboch áut.

O asi tri minúty neskôr prichádza na miesto nehody vodič kamiónu. Ten vypovedal na súde ako svedok, moment zrážky však nevidel, pretože Fiat už bol v plameňoch.

Prominentnú Košičanku v piatok maďarský súd uznal vinnou za spôsobenie tragickej nehody a vymeral jej nepodmienečný trest vo výške šiestich rokov. Slovenka si ho odpykáva v domácom väzení. Informácie o rozsudku priniesol portál Nového Času.

Maďarský súd zároveň Rezešovej odobral na dva roky vodičský preukaz. Rozhodol však, že nie je vinná v druhej obžalobe z ohrozovania motorového vozidla.

Odsúdenej sa do výkonu trestu počíta aj doba, ktorú si odsedela vo vyšetrovacej väzbe. Keďže Varholíková pobudla vo väzenskom prostredí viac ako rok, v domácom väzení si odpyká dve tretiny z trestu. Platí to aj pre zadržaný vodičský preukaz.

Prokurátor sa dožadoval vyššieho trestu, obžalovanej advokát sa však odvolal. Žiadal, aby si zvyšok trestu odsedela v domácom väzení. Súd s odvolaním súhlasil a Varholíkovej-Rezešovej vyhovel. Tá dostane náramok a dvakrát denne ju skontrolujú policajti, pričom domáce väzenie môže opustiť iba s dovolením súdu.

Proti tomuto rozhodnutiu sa prokurátor odvolal. „Keby išla Rezešová rýchlosťou 130 km/hod, neboli by také tragické následky. Ľudia by nezomreli a dokonca by ani auto nezačalo horieť“, povedala sudkyňa.

Varholíkovej namerali po nehode 1,5 promile alkoholu v dychu, v aute našli aj fľašu vodky a na svojom BMW išla podľa znalca pred nehodou rýchlosťou okolo 175 km/h.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Eva Varholíková