Robotníci padli zo štyroch metrov, musel zasahovať vrtuľník

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vrtuľník
Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 27. novembra (WEBNOVINY) – Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z bratislavského strediska v stredu zasahovala v obci Hrubá Borša (okres Senec).

Ako informovala hovorkyňa ATE Zuzana Turočeková, pomoc leteckých záchranárov privolali k úrazu dvoch pracovníkov, ktorí spadli z konštrukcie z výšky približne štyri metre.

Podľa Turočekovej na mieste zasahovali aj pozemní záchranári, ktorí do starostlivosti prevzali jedného zo zranených. Posádka vrtuľníka pomáhala druhému zranenému, 48-ročnému mužovi, ktorý utrpel závažné poranenie hlavy a bol v bezvedomí.

Leteckí záchranári zraneného ošetrili a napojili na umelú pľúcnu ventiláciu. Muža s polytraumou vrtuľníkom transportovali do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramáre.

Ako uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, polícia vyšetruje okolnosti ublíženia na zdraví v areáli jednej z firiem v obci Hrubá Borša. Podľa súčasných informácií počas demontážnych prác padla pracovná plošina, na ktorej sa v tom čase nachádzali dvaja muži, 42-ročný muž z okresu Topoľčany a 48-ročný muž z okresu Nitra.

Obaja utrpeli v dôsledku pádu zranenia, ktoré si vyžiadali ich okamžitý prevoz do nemocnice. Ďalšie okolnosti sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník policajného zboru už v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať