Drastická lúpež, mladík zlomil babičke rameno pre 80 eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nasilie babka dochodkyna tyranie
Foto: sfgate.com

KOMÁRNO 4. decembra (WEBNOVINY) – So zlomeným ramenom a pomliaždeninami skončila 79-ročná babička, ktorú na Košickej ulici v Komárne prepadol dvadsaťročný mladík.

Prekvapil ju od chrbta a z rúk jej chcel vytrhnúť tašku. Dôchodkyňu ťahal asi dva metre po chodníku. Kabelku s peňaženkou, v ktorej mala takmer 80 eur, sa mu napokon podarilo ukoristiť.

Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, asi po troch hodinách Ladislava z Iže policajti zadržali. Obvinili ho z lúpeže a v policajnej cele čaká na rozhodnutie o väzobnom stíhaní.

Násilie pre peniaze

Podobný prípad sa však stal aj v obci Výšná Olšava v okrese Stropkov, v rodinnom dome prepadol iba osemnásťročný mladík 82-ročnú babičku.

Mladík dôchodkyňu napadol, keď mu odmietla dať peniaze. Starenka ho nakoniec presvedčila, že peniaze má v pivnici v letnej kuchyni, vyšli von, dôchodkyňa využila príležitosť a začala duchaprítomne kričať o pomoc.

Týždeň liečenia

Ako agentúru SITA informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, mladý muž ušiel, policajti ho však onedlho zadržali. Obvinili ho z lúpeže a porušovania domovej slobody, vyšetrovateľ spracoval aj návrh na jeho vzatie do väzby. Babička sa bude zo zranení liečiť asi týždeň.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať