Frekvencie Vivy dali oligarchom, tvrdia vysielatelia rádia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Radio
Foto: weheartit.com

BRATISLAVA 5. decembra (WEBNOVINY) – Frekvencie rádia Viva priklepli oligarchom, tvrdia to vysielatelia Rádia Viva v reakcii na utorkové rozhodnutie Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) o pridelení licencie na frekvencie Vivy.

Na množstvo reakcií od poslucháčov rádio reaguje širokou petíciou za jeho záchranu. Členovia vedenia spoločnosti Viva Production House, s. r. o., ktorá prevádzkuje vysielanie Rádia Viva, tvrdí, že rozhodnutie licenčnej rady „prichádza napriek tomu, že Najvyšší súd SR v minulosti už raz pridelenie licencií tejto firme zrušil pre nesplnenie podmienok výberového konania. Je pritom verejne známe, že Corporate Legal je spoločnosťou s úzkou väzbou na istého veľkopodnikateľa“, uvádza sa v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA poskytla Helena Šalingová, asistent vedenia spoločnosti Rádio Viva, Media representative Viva Production House.

Rádio reaguje petíciou

Ako sa ďalej uvádza v tlačovej správe, rádio od utorkového rozhodnutia RVR dostalo stovky podnetov a otázok od svojich poslucháčov.

„Preto sa na situáciu rozhodlo reagovať petíciou za jeho zrušenie.“ Petícia je zverejnená na webstránke rádia a na jeho facebookovom profile.

Licenčná rada v utorok 3. decembra rozhodla o pridelení frekvencií, ktoré v súčasnosti využíva Rádio Viva. Frekvencie licenčná rada pridelila spoločnosti Corporate legal, s. r. o. Frekvencie RVR v marci 2012 zaradila do výberového konania na obsadenie voľných rozhlasových frekvencií. Dôvodom bolo, že platnosť licencie, na základe ktorej vysiela Rádio Viva, sa končí 21. decembra a podľa zákona sa nedá predĺžiť.

Šéf RVR má vysvetlenie

Podľa predsedu licenčnej rady Miloša Mistríka, rada sa po vyhodnotení všetkých podkladov rozhodla pre uchádzača, u ktorého je najväčší predpoklad efektívneho využívania pridelených frekvencií, a to ako z programového, tak aj ekonomického hľadiska.

Vo výberovom konaní sa o frekvencie uchádzali štyri subjekty – Rádio Viva, a. s., Viva Production House, s. r. o., Corporate Legal, s. r. o. a Radio Play, s. r. o. stručná genéza výberového konania na frekvencie Rádia Viva je zverejnená na webstránke Rady pre vysielanie a retransmisiu, konkrétne na internetovej adrese Rvr.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie RVR Rada pre vysielanie a retransmisiu