Podnikateľka Mojsejová zas na súde neuspela, ostáva vo väzbe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nora Mojsejová smeruje do väzby
Košický súd v piatok rozhodol o uvalení vyšetrovacej väzby na košickú podnikateľku Eleonóru Mojsejovú. Foto: SITA/Miroslav Vacula

KOŠICE 17. decembra (WEBNOVINY) – Známa košická podnikateľka Eleonóra Mojsejová, obvinená z daňových podvodov, ostáva vo väzbe.

Ako informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová, senát Krajského súdu v Košiciach v utorok na neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie sudcu pre prípravné konanie súdu prvého stupňa o prepustení Eleonóry Mojsejovej z väzby na slobodu.

„Krajský súd neprijal písomný sľub obvinenej na nahradenie väzby, ani návrh obvinenej na nahradenie väzby dohľadom probačného úradníka,“ informovala Gálová.

Podnikateľku Eleonóru Mojsejovú zadržala polícia 3. septembra a odvtedy je vo vyšetrovacej väzbe. Je vedené voči nej trestné stíhanie vo veci zločinu neodvedenia dane a poistného.

Podľa vyšetrovateľov údajne figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Na odpočtoch DPH obvinení podľa vyšetrovateľov získať vyše jeden milión eur. Okrem tejto kauzy je stíhaná aj za ďalšie majetkové trestné

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Nora Mojsejová