Zdeno týral deti aj mladú manželku, zbil ju i na Štedrý deň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zena, nasilie, vyhrazanie
Foto: harfordmedlegal.typepad.com

BRATISLAVA 27. decembra (WEBNOVINY) – Považskobystrický vyšetrovateľ obvinil 25. decembra z týrania blízkej a zverenej osoby 35-ročného Zdena z okresu Púchov. Ten od júna 2007 až do tohtoročného Štedrého dňa dlhodobo psychicky aj fyzicky týral svoju 26-ročnú manželku.

Agentúru SITA o tom informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Zdeno okrem svojej manželky týral aj maloleté deti vo veku päť, šesť a deväť rokov. Manželku pod vplyvom alkoholu pravidelne bil päsťami do hlavy, pričom zo strachu si nebola dať zranenia ošetriť u lekára.

Jesť mohli len keď im to dovolil

V noci im nedovolil spať. Jesť mohli len vtedy, keď im to dovolil. Počas niekoľkoročného týrania sa svojej žene vyhrážal zabitím, že ju podreže a jej hlavu následne hodí do studne. To, že svoje vyhrážky myslí vážne, zdôrazňoval tým, že držal v ruke kuchynský nôž, ktorý po nej raz aj hodil.

Intenzita jeho útokov sa stupňovala od novembra toho roku a vyvrcholila na Vianoce, keď ju opäť zbil. Päsťami ju mlátil do rebier, následkom čoho jej pomliaždil hrudník. V polovici decembra ju zas bil do tváre a hlavy, ťahal ju za vrkoč, hodil ju na posteľ, nohou ju priľahol pod krkom a s nožom na krku sa jej vyhrážal zabitím.

Žena musela spať na ulici

Zdeno manželku štyri dni pred Vianocami vyhodil z domu, tá prespávala v humne. Deň pre Štedrým dňom ju opäť napadol a poranil jej oko. Jeho besnenie vyvrcholilo práve na Vianoce. Krátko po obede ho však polícia na podnet príbuzných zadržala a zatkla. Ženu previezli do nemocnice na ošetrenie.

Obvinený Zdeno vyvolával bezdôvodným bitím manželky a ich malých detí, odopieraním spánku a stravy a taktiež svojím celkovým správaním u manželky a troch spoločných detí stres, psychické utrpenie, ale aj strach o život a zdravie.

Vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie. Násilníkovi a tyranovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov. Sudca Okresného súdu v piatok rozhodol, že obvinený Zdeno bude stíhaný väzobne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať