V Novom Meste pribudnú nové ulice, meno dostane aj námestie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zimný štadión Ondreja Nepelu
Zimný štadión Ondreja Nepelu Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 28. decembra (WEBNOVINY) – V bratislavskom Novom Meste pribudnú od januára nové ulice. Ich názvy v decembri schválilo mestské zastupiteľstvo Bratislavy s účinnosťou od nového roka.

Ako informoval hovorca Nového Mesta Marek Tettinger, v lokalite Slanec pribudne Krasňanská, Vlašská a Rýnska ulica, na Ahoji Pinotová, Laurotová, Rubinetová a predĺžená Sliačska ulica. V lokalite Koziarka vzniká ulica Na Koziarke. Zelenú dali mestskí poslanci aj názvu Námestie pri zimnom štadióne, ktoré vyrástlo pri štadióne Ondreja Nepelu.

„V novomestských Vinohradoch pribudne čoskoro aj ďalšia vínna ulica. Na decembrovom miestnom zastupiteľstve jej schválili názov Svätovavrinecká,“ uviedol Tettinger a dodal, že tak, ako v predošlých prípadoch, aj tu bude mať posledné slovo ešte zastupiteľstvo hlavného mesta.

„Názvy ulíc a námestí boli vybrané predovšetkým na základe miestnych špecifík. Napríklad v lokalite Vinohrady sa dodržiava tradícia názvov podľa vínnych odrôd – Pinotová, Vlašská, Rýnska, či Rubinetová. Tak, ako býva u nás zvykom, aj v tomto prípade si dávame poradiť aj od občanov,“ informoval starosta Nového Mesta Rudolf Kusý a dodal, že občania boli zapojení aj do výberu pre námestie pri zimnom štadióne, keď im mestská časť rozdala anketové lístky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Rudolf Kusý