Dobroslav Trnka to nevzdáva, v kauze Glance House sa odvolal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dobroslav Trnka
Foto: SITA/Michal Svítok

BRATISLAVA 2. januára (WEBNOVINY) – Bývalý generálny prokurátor to nevzdáva – v kauze Glance House sa snaží zvrátiť verdikt disciplinárnej komisie, ktorá ho pred mesiacom zbavila funkcie prokurátora. Televízia TA3 zistila, že Trnka už podal odvolanie voči tomuto rozhodnutiu. Kauza sa tak teraz presúva na súd.

Televízia pripomenula, že keď Trnka v októbri 2012 umožnil prevod bytovky v Bernolákove na firmu v konkurze, ešte netušil, akú búrku to vyvolá. Ako dodala TA3, všetko išlo poza chrbát špeciálnej prokuratúry, ktorá bytovku zablokovala. Trnku riešila disciplinárna komisia, ktorá mu udelila exemplárny trest – zbavila ho výkonu funkcie prokurátora.

Pochybenia odmieta

Trnka sa ale proti tomuto verdiktu mohol na krajskej prokuratúre odvolať a túto možnosť v uplynulých dňoch aj využil.

„Disciplinárna komisia vypracovala rozhodnutie, ktoré už bolo expedované. Ešte pred zaslaním rozhodnutia bolo podané odvolanie,“ citovala TA3 zo stanoviska hovorcu Krajskej prokuratúry v Bratislave Vladimíra Javorského. Trnka tak nepočkal ani na to, kým mu rozhodnutie disciplinárky doručia oficiálne.

TA3 sa vo štvrtok nepodarilo s Trnkom spojiť, ale pripomenula, že ten od začiatku akékoľvek pochybenie odmieta. „Nič také som nevykonal. Celé toto konanie beriem ako taký hon na líšku,“ uverejnila televízia staršie Trnkovo vyjadrenie.

Nie je jasné, kedy sa súd začne

O tom, či Trnka ako prokurátor definitívne skončí, bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave. TA3 poznamenala, že ešte nie je jasné, kedy sa súd začne prípadom zaoberať, konanie by mohlo trvať aj niekoľko mesiacov. Trnka naďalej pracuje ako prokurátor – funkcie ho mohol okamžite zbaviť jeho šéf, umožňuje mu to zákon.

Jaromír Čižnár si ale rovnako chce počkať na rozhodnutie súdu. „Pán doktor Dobroslav T. nevykonáva riadiacu činnosť a preto nie je dôvod na pozastavenie funkcie prokurátora. Najspravodlivejšie rozhodnutie bude vyčkať až do rozhodnutia odvolacieho súdu,“ uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajová.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dobroslav TrnkaJaromír Čižnár