V Mlynskej doline vybudujú vedecký park za 42 miliónov eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vedec
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 4. januára (WEBNOVINY) – V Bratislave v Mlynskej doline vyrastie vedecký park, ktorý bude slúžiť najmä výskumným pracovníkom Univerzity Komenského. Do jeho výstavby by sa mali pustiť začiatkom tohto roku, hotový by mal byť v polovici roka 2015.

Vedecký park by mal spojiť pod jednu strechu roztrieštené jednotky, ktoré sa na Univerzite Komenského venujú výskumu. „Týmto spôsobom bude slúžiť ako komplexný výskumný inkubátor pre Univerzitu Komenského a neskôr aj pre firmy zo súkromného sektora podnikajúce vo vedecko-technickej oblasti,“ informuje hovorkyňa univerzity Andrea Földváryová.

Univerzitný vedecký park bude orientovaný najmä na molekulárnu či environmentálnu medicínu a biotechnológie – biomedicínu, molekulárnu biológiu, genetiku. „Spektrum vied, ktoré v ňom nájdu priaznivé prostredie, je, samozrejme, širšie a zahŕňa aj spoločenskovedné a humánne disciplíny,“ dodáva Földváryová.

Vybudovanie centra by malo stáť približne 42 miliónov eur, viac ako 35 miliónov pôjde z eurofondov, 4,2 milióna zo štátneho rozpočtu a z vlastných zdrojov dá univerzita približne dva milióny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie UK Univerzita Komenského v Bratislave