Z Ivety Radičovej sa stala svetobežníčka po univerzitách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bývalá premiérka Iveta Radičová počas rozhovoru pr
Bývalá premiérka Iveta Radičová počas rozhovoru pre agentúru SITA. Foto: SITA

BRATISLAVA 19. januára (WEBNOVINY) – Iveta Radičová sa po svojom odchode z politiky stala doslova svetobežníčkou po odborných konferenciách najmä na akademickej pôde, výnimkou nie sú časté prednáškové turné a hosťovanie na univerzitách.

Po prestížnej Oxfordskej univerzite vo Veľkej Británii bude počas nastávajúceho semestra pôsobiť aj na pôde troch zahraničných vysokých škôl – dve sú vo vzdialenejšej cudzine, jedna u našich susedov.

„Prijala som hosťovanie – prednášať na Masarykovej univerzite v Brne,“ potvrdila pre agentúru SITA Radičová. Zatiaľ otvorenú dĺžku budú mať jej hosťovania na univerzite vo švédskom Lunde a kanadskom Edmontone.

Jej domovskou akademickou „stanicou“ naďalej zostáva Fakulta sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského v Bratislave.

Radičová už v utorok odišla na paneurópsku konferenciu o reformách Európy do Londýna, kde prednesie jeden z hlavných príspevkov aj pred vrcholovými predstaviteľmi Veľkej Británie. Priamo odtiaľ sa presúva do Viedne na diskusné podujatie Diplomatického inštitútu. Vlani na jeseň sa vrátila z prednáškového turné po USA. „Študenti vám, obrazne povedané, dobijú baterky, ale je to dosť náročné,“ poznamenala Radičová. Na druhej strane hovorí, že si takéto tempo sama vybrala.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Iveta Radičová