Iveta Radičová rečnila o víziách Únie v americkej televízii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Iveta radicova
Iveta Radičová počas rozhovoru v americkej televízii. Foto: printscreen cnbc.com

BRATISLAVA 17. januára (WEBNOVINY) – Iveta Radičová si myslí, že Európskej únii neprekáža rôznorodosť, no potrebuje novú víziu, aby prežila. Expremiérka to vyhlásila v americkej televízii CNBC.

Radičová v relácii Worldwide Exchange povedala, že Únia síce má jednotný trh, voľný pohyb tovaru a služieb, ale s „migráciou ľudí má problém“. Ako dodala, „čo nám však chýba, je v úvodzovkách trh kultúrnych hodnôt, spoločných hodnôt Európy.“

Bývalá politička a niekdajšia tvár SDKÚ sa v rozhovore zamýšľala, čo Európania v skutočnosti potrebujú, pričom poukázala na to, že treba posilňovať pocit, že občania na starom kontinente žijú v spoločnom svete, ktorý má zmysel.

Video: Iveta Radičová rečnila v americkej televízii

Radičová o Únii hovorí, že na pomerne malom priestore existuje veľká rozmanitosť, ktorej sa Európa musí prispôsobiť a podporovať ju. „Neexistuje ani vôľa, ani potreba, aby sme boli všetci rovnakí,“ zhodnotila expremiérka a naznačila, že nie je za federalizáciu Európy.

Jednotlivým vládam sa vraj na lokálnej úrovni podarilo začleniť otázky mieru, ľudských práv a slobody do dôležitých štátnych zákonov, takže v súčasnosti riešia podľa Radičovej najmä problémy s nedostatkom peňazí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Iveta Radičová