Zrážky áut s autobusmi, po nehode skončili deti v nemocnici

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nehoda
Pri pohľade na zdemolované auto napadne človeku len to, že vodič mal veľké šťastie. Foto: SITA/KR PZ Bratislava

BRATISLAVA 21. januára (WEBNOVINY) – Sychravé počasie, ale najmä nepozornosť a nerozvážnosť vodičov sa v utorok podpísali pod dve dopravné nehody v Bratislave, pri ktorých došlo k zrážke osobných áut s autobusmi. V utorok o tom ako prvý informoval portál denníka Nový Čas Čas.sk.

Zrážka so stojacim autobusom

Prvá dopravná nehoda sa stala krátko po 8:00 hodine v bratislavskej Vrakuni. Vodič osobného auta sa pravdepodobne dostatočne nevenoval šoférovaniu a narazil do autobusu priamo do stojaceho autobusu MHD číslo 67.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, v osobnom aute boli okrem vodiča dve sedemročné deti, ktoré previezli na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc.

Dychová skúška u oboch vodičov alkohol vylúčila. Odhadnutá výška škody na osobnom vozidle je 5000 eur a na autobuse 1000 eur.

Nehoda
Foto: SITA/KR PZ Bratislava

Predbiehanie cez plnú čiaru

Druhú kolíziu zaznamenali na ceste z bratislavskej Devínskej Novej Vsi na Lamač len o čosi neskôr. Čelne sa tu zrazilo auto s autobusom MHD linky 21.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, nehodu s najväčšou pravdepodobnosťou zavinil vodič auta Hyundai i30, ktorý predbiehal cez plnú čiaru. Tridsaťjedenročného vodiča museli po nehode z auta vyslobodzovať hasiči. Po prevoze skončil v nemocnici na Kramároch.

Polícia zároveň nariadila vodičovi odobrať krv na zistenie alkoholu. Vodič autobusu pred jazdou alkohol nepil. Odhadovaná škoda na aute je 10-tisíc eur a na autobuse 7000 eur.

Nehoda
Foto: SITA/KR PZ Bratislava

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať