Pavol Hrušovský chystá slovenský trip, vzdá sa platu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pavol Hrušovský
Kandidát na prezidenta Pavol Hrušovský sa chystá na trip po Slovensku. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 3. februára (WEBNOVINY) – Poslanec za KDH a prezidentský kandidát Pavol Hrušovský sa vzdá poslaneckého platu za mesiac február. Urobí tak preto, lebo od utorka 4. februára začne cestovať po Slovensku a stretávať sa s občanmi, na februárovom zasadnutí národnej rady teda bude chýbať.

„Nedá sa vykonávať naraz dve funkcie, byť aj prezidentským kandidátom a zároveň sa tváriť, že som aj poslancom národnej rady a zodpovedne vykonávať aj túto funkciu,“ vysvetlil Hrušovský dôvody vzdania sa poslaneckej mzdy.

„Slovensko sa uberá nesprávnym smerom. Slovensku hrozí, že jedna strana ovládne všetky ústavné funkcie. Cítim, že Slovensko nie je pripravené a ani by nebolo dobré, aby sa taký experiment pri prezidentských voľbách udial,“ konštatoval v pondelok pred novinármi Hrušovský. Rozhodol sa preto využiť všetky možnosti, aby na takúto hrozbu občanov upozornil aj osobne. Hrušovský chce podľa vlastných slov obísť celé Slovensko od východu na západ, a stretnúť sa s čo možno najväčším počtom občanov.

Prezidentský kandidát kresťanských demokratov zatiaľ neuvažoval, či sa vzdá prezidentského platu, ako to ohlásil uchádzač o post hlavy štátu Andrej Kiska. „Všetko, čo sa robí zadarmo, je najdrahšia odmena, ktorú za to môžete dostať,“ uzavrel s tým, že prezidentskému úradu chce vrátiť autoritu a vážnosť, ktorá mu prináleží.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaPavol Hrušovský