Vyšetrovanie tragédie pri Kurimanoch sa neblíži ku koncu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kurimany
Pri obci Kurimany sa 2. novembra 2012 zrútil betónový most vo výstavbe na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov. Foto: SITA/Rastislav Ovšonka

BRATISLAVA 6. februára (WEBNOVINY) – Vyšetrovanie tragédie pri Kurimanoch sa ešte stále neblíži ku koncu. Podľa ministra dopravy Jána Počiatka (Smer-SD) totiž vyšetrovatelia musia ešte vypočuť ďalších svedkov a preveriť množstvo listinných dôkazov.

„V súčasnom štádiu nie je možné zodpovedať otázku, kedy bude ukončené prípravné konanie a či a kedy bude vznesené obvinenie voči konkrétnej osobe,“ povedal Počiatek v parlamente počas hodiny otázok. „Tu nejde o súťaž, kto urobí rýchlejšie závery vyšetrovania,“ skonštatoval.

Šéf rezortu dopravy tiež povedal, že policajní vyšetrovatelia už majú od novembra minulého roka v rukách vyše 600-stranový posudok Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity. K obsahu posudku k pádu mosta, pri ktorom zahynuli štyria ľudia a ďalších jedenásť sa zranilo, sa však nevyjadril.

Obrazom: Tragédia pri Kurimanoch

„Znalecké dokazovanie ale ešte nie je skončené, pretože zo záverov znaleckého posudku vyplynula potreba vykonania ďalších dôkazov a ich posúdenia znalcami,“ skonštatoval Počiatek.

Poslancovi Pavlovi Zajacovi (KDH), ktorý sa Počiatka na tragédiu v Kurimanoch v parlamentnom pléne pýtal, sa dlhé vyšetrovanie pádu mosta nepozdáva. „Po 15 mesiacoch sa toto vyšetrovanie neblíži ku koncu. Investorom a dozorom tejto stavby je Národná diaľničná spoločnosť, čo je štátna akciová spoločnosť, ktorej jediným majiteľom je ministerstvo dopravy. V jej vedení nie je vyvodená žiadna personálna zodpovednosť a vy ako minister dopravy ste nepodali demisiu a ani premiér Robert Fico vás neodvolal,“ povedal Počiatkovi.

Podľa Počiatka však Zajac tragédiu len zneužíva na vytĺkanie politického kapitálu, Zajaca navyše označil za „vševedka“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Fico