Fejkové tenisky skončili v ohni, predali by ich za státisíce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tenisky
Foto: SITA/KRPZ Žilina

BRATISLAVA/TRNAVA 12. februára (WEBNOVINY) – Takmer 4 600 párov falošných tenisiek skončilo v certifikovanej spaľovni. Ak by sa tento tovar dostal na trh a predal sa ako originálne značky, majiteľom ochranných známok by vznikla škoda 460-tisíc eur.

Fejky značkových tenisiek zaistili colníci pri kontrole kontajnera na pobočke v Dunajskej Strede. Kontajner prišiel z Číny a podľa predložených dokladov smeroval do Maďarska. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna, keďže tovar zaistili ešte pred nadobudnutím účinnosti nového zákona, ktorý už umožňuje colnému úradu poskytnúť tovar na humanitárne účely aj bez právoplatného rozhodnutia súdu, postupovali podľa doterajších predpisov.

Tie umožňujú finančnej správe zaistený tovar zničiť alebo poskytnúť na humanitárne účely, až po splnení zákonom stanovených kritérií. Poskytnúť tovar na humanitárne účely nebolo v tomto prípade možné, keďže nebolo vydané právoplatné rozhodnutie súdu, že ide o falzifikát, zdôraznila Švárna. Likvidáciou obuvi zároveň zabránili potenciálnemu nebezpečenstvu ohrozenia zdravia, falzifikáty totiž môžu obsahovať karcinogénne látky spôsobujúce rakovinu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia