Chcete pád vlády za kauzu bývalej, hnevá sa Kaliňák

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kaliňák
Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 13. februára (WEBNOVINY) – Opozícia sa snaží odvolať vládu za kauzu minulého kabinetu, upozornil vo štvrtok poslancov na mimoriadnej schôdzi parlamentu minister vnútra Robert Kaliňák.

Opozícia chce odvolať premiéra Roberta Fica pre zodpovednosť a zakrývanie emisnej kauzy z čias prvej Ficovej vlády, keď pri obchode s garážovou firmou Interblue Group prišlo Slovensko o 47 miliónov eur. „To je asi štandardné, lebo táto vláda neurobila chybu, tak ju nemáte za čo odvolávať,“ komentoval Kaliňák skutočnosť, že terajší kabinet nemá nič spoločné s krokmi minulej vlády.

Päť týždňov do prezidentských volieb

Igor matovic
Foto: SITA/Marián Peiger Foto: SITA/Marián Peiger

Zvolanie mimoriadnej schôdze považuje minister vnútra za politikárčenie a prezidentskú kampaň.

Pán Frešo, čo vy ste vykonali konkrétne za dva roky, keď ste boli pri moci, aby táto kauza bola objasnená. Pán Matovič, čo ste spravili, keď ste boli súčasťou koalície, koľkokrát ste sa na prípad pýtali premiérky a ministra vnútra,“ konštatoval Kaliňák.

Terajšia opozícia podľa jeho slov mala k dispozícii informácie od švajčiarskych orgánov už v rokoch 2010 a 2011, keď tvorila vládnu koalícia. „Vtedy ste nekonali a teraz ste sa rozhodli päť týždňov pred prezidentskými voľbami. To vám nikto neuverí,“ dodal minister vnútra.

Bozky s Harabinom

Poslanec za OĽaNO Igor Matovič sa Kaliňáka spýtal, či nie je prezidentskou kampaňou, ak vo štvrtok Fico hovorí o zmenách v justícii a pritom sa pri každej príležitosti bozkáva s predsedom najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.

Ja som dal priniesť plechovú garáž na námestie SNP, plavil som sa po Dunaji, stretol som sa so švajčiarskym veľvyslancom, viac som nemohol urobiť,“ reagoval nezaradený poslanec Alojz Hlina. O emisnej kauze preto má morálne právo hovoriť.

Jozef Viskupič (OĽaNO) považuje za smiešne a falošné, ak sa terajší i bývalý minister vnútra pýta poslancov, čo urobili. „Čo ste urobili vy, ako pán minister? Ak ste mali zamiesť kauzu pod koberec, tak to sa vám podarilo,“ dodal Viskupič na adresu Kaliňáka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alojz HlinaIgor MatovičJozef ViskupičRobert Kaliňák