Zmlátil brata aj muža pred krčmou, skončil v rukách polície

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Past nasilie bitka
Foto: www.breakingmuscle.com

BRATISLAVA/ ŽILINA 13. februára (WEBNOVINY) – Polícia obvinila 28-ročného muža z Čadce z nebezpečného vyhrážania sa v súbehu s ublížením na zdraví v štádiu pokusu.

Agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Muž počas uplynulého víkendu v obci Raková (okres Čadca) prišiel do bytu, v ktorom býva jeho 20-ročný brat a chcel od neho „200-tisíc korún“.

Chytili ho na mieste

Policia pmj dialnica
Foto: ilustračné, SITA/Tomáš Somr

Brat mu však povedal, že mu žiadne peniaze nie je dlžný a poslal ho preč. Obvinený ho napadol, opakovane udieral a útok pokračoval aj po tom, čo spadol na zem. Starší brat sa mladšiemu vyhrážal, že ho zabije. Následne útočník z bytu odišiel. Poškodený utrpel zranenia, ktoré mu musel ošetriť lekár.

Po odchode z bytu napadol 28-ročný Čadčan pred pohostinstvom v obci Raková aj ďalšieho 50-ročného muža. Ten spadol na zem a ostal ležať v bezvedomí, privolaní záchranári ho odviezli do nemocnice. Obvinený mu spôsobil zranenia, z ktorých sa bude liečiť viac ako šesť týždňov. Polícia prišla na miesto útoku, kde obvineného zadržala a previezla na policajné oddelenie. V súvislosti s touto udalosťou ho vyšetrovateľ obvinil z ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva.

Nie je žiadne neviniatko

Muž však okrem toho čelí aj ďalším dvom obvineniam, a to z krádeže a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. V prvej polovici januára sa vlámal v Čadci do skladu, odkiaľ ukradol päť kovových fliaš s technickým plynom.

Krádežou spôsobil škodu 1 916 eur. Začiatkom februára v obci Čierne pri Čadci bez súhlasu majiteľa použil na jazdu osobné auto Renault Thalia v hodnote 8 600 eur. S autom zišiel mimo cestu, kde narazil do oplotenia súkromnej firmy. Poškodením vozidla vznikla škoda 4 500 eur.

Vyšetrovateľ spracoval na obvineného muža podnet na jeho vzatie do väzby, v súčasnosti je už stíhaný väzobne. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať