O prijatie detí do škôlky v Petržalke treba žiadať v marci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Materská škola v Prešove potrebuje rekonštrukciu
Zábery z Materskej školy na Jurkovičovej ulici v Prešove, kde rodičia organizujú petíciu za odstránenie havarijného stavu budovy. Prešov, 3. november 2011. Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 16. februára (WEBNOVINY) – Žiadosť o prijatie do materskej školy v bratislavskej Petržalke si rodičia detí môžu podať od pondelka 3. marca do piatka 14. marca. Žiadosti musia byť potvrdené všeobecným lekárom pre deti a dorast.

Ako informovala Petržalka na svojej oficiálnej internetovej stránke, do materskej školy prijímajú deti s trvalým prípadne prechodným pobytom na území mestskej časti vo veku od troch do šesť rokov.

Uprednostňujú deti, ktoré dovŕšili päť rokov a majú v nasledujúcom školskom roku plniť povinnú školskú dochádzku, deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou.

Všetky materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti poskytujú v spolupráci s Centrom pedagogicko-psychologického centra a prevencie testovanie školskej zrelosti pred nástupom do základnej školy. Tlačivo žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy si môžu rodičia stiahnuť z webovej stránky Petržalky.

Deti and škola
Foto: SITA/Marián Peiger

Mestská časť umožňuje podať si žiadosť aj rodičom dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Ľahko mentálne, zmyslovo alebo telesne postihnuté deti, s narušenou komunikačnou schopnosťou a deti s poruchami správania prijíma Materská škola Turnianska, deti s autizmom Materská škola Iľjušinova a deti s poruchami výživy prijíma Materská škola Pifflova.

V tomto prípade zákonní zástupcovia detí predložia okrem žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa a aj vyjadrenie Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie alebo Centra špeciálno-pedagogického poradenstva.

Rozhodnutie o prijatí respektíve neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materskej školy oznámi zákonným zástupcom riaditeľka materskej školy najneskôr do 30. mája.

V Bratislave otvorili nové Centrum pre deti a mlád
Foto: SITA/Jozef Jakubčo Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať