Ochrancovia rodiny plánujú hlasovanie, záujmu OĽaNO sa tešia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rodina
Foto: publicdomainpictures.net

BRATISLAVA 17. februára (WEBNOVINY) – Aliancia za rodinu (AZR) bude pokračovať v príprave iniciatívy možného referenda s témou ochrany rodiny. Ochrana rodiny má byť aj jednou z tém superreferenda, ktorého zorganizovanie ohlásilo v piatok OĽaNO.

Ako povedala pre agentúru SITA hovorkyňa aliancie Anna Verešová, aliancia v decembri a januári rokovala s takmer všetkými politickými stranami vrátane OĽaNO.

„Na týchto stretnutiach sme popísali aj náš zámer vyvolať referendum s témou ochrany rodiny, ktorá mala spojiť všetkých ľudí bez ohľadu na ich politické presvedčenie či náboženské vierovyznanie. To, že si ju strana Igora Matoviča osvojila a zaradila medzi svoje témy, považujeme za úspech aliancie. Zároveň veríme, že téma ochrany a podpory rodiny je jedinečná a spoločná pre všetkých ľudí bez ohľadu na ich politické presvedčenie,“ uviedla Verešová. Táto téma podľa nej presahuje témy, ktoré majú výsostne politický charakter a preto bude aliancia ďalej pokračovať v príprave iniciatívy možného referenda.

Aliancia za rodinu je nestranícke a nadkonfesionálne občianske združenie organizácií a jednotlivcov. Vznikla v decembri 2013 ako odpoveď na volanie účastníkov Národného pochodu za život v Košiciach po potrebe nájsť jasného celoslovenského reprezentanta hodnôt tradičnej rodiny a manželstva.

Aliancia združuje 70 organizácií, ktoré sa venujú sociálnej práci v teréne, pomoci rodinám, deťom z detských domovov, slobodným matkám, hendikepovaným, vzdelávacím aktivitám a tiež ochrane a presadzovaniu ľudských práv.

Predmetom referenda, ktoré chce pripraviť OĽaNO, budú otázky, o ktorých politici nevedia, nechcú, nemajú odvahu rozhodnúť. Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka bude navrhovať do referenda otázky typu: či chcú ľudia, aby manželstvo bolo definované ako zväzok muža a ženy, alebo či chcú, aby deti boli adoptované homosexuálnymi pármi a či chcú na prihláške na vysokú školu mať uvedené otec a matka a nie rodič a rodič.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anna VerešováRichard Vašečka
Firmy a inštitúcie Aliancia za rodinuOĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti