Colníkom sa darí, zlikvidovali vyše 17 ton ilegálneho tabaku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bulharský tabak smeroval z Ukrajiny
Viac ako päť ton nelegálneho rezaného tabaku objavili colníci v kamióne na hraničnom priechode Vyšné Nemecké v okrese Sobrance. Bulharský tabak, ktorý podľa dokladov smeroval z Ukrajiny do košickej firmy, ukrývali v škatuliach pod sušenými tabakovými listami. Colníci otvorili 519 kartónov, v nich bolo 5 014 kg rezaného tabaku. Bratislava, 27. máj 2013. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 19. februára (WEBNOVINY) – Bratislavskí colníci zlikvidovali v spaľovni komunálneho odpadu viac ako 17 ton nelegálneho tabaku. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, likvidovaný tabak zaistili bratislavskí colníci.

Prepadol podľa jej slov v prospech štátu, keďže nebol preukázaný jeho pôvod alebo spôsob nadobudnutia. „Výška finančného úniku na spotrebnej dani z tabaku pri tomto množstve predstavuje 1 219 699,41 eura,“ informovala hovorkyňa Colného úradu Bratislava Zuzana Polák Pavlíková.

Nelegálny tabak a tabakové výrobky sú colníci povinní zlikvidovať v súlade so zákonom a v jeho medziach. Ak colný úrad zaistí tabak a počas colného konania nie je preukázaný pôvod alebo spôsob jeho nadobudnutia, úrad vydá rozhodnutie o prepadnutí tabaku v prospech štátu. Následne je povinný ho zničiť na náklady osôb, ktorým colníci tabak zadržali.

V tomto prípade časť zlikvidovaného nelegálneho tabaku zachytili 23. apríla 2013. Colníci vtedy zaistili na hraničnom priechode Jarovce – Kittsee nemecký kamión s bulharskými vodičmi, ktorý prevážal 11,6 tony nelegálneho tabaku. Ďalších takmer päť ton našli v druhom nákladnom aute v Blatnej na Ostrove v okrese Dunajská Streda.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia