Štyria ľudia zostávajú v nemocnici po nehode autobusu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hasičské auto sa v Bratislave zrazilo s autobusom
Dopravná nehoda autobusu linky 63 Dopravného podniku Bratislava a vozidla hasičov pri bratislavskom Hyper Tescu Lamač. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 23. februára (WEBNOVINY) – Po sobotnej nehode autobusu a hasičského auta v bratislavskom Lamači zostávajú v nemocnici štyria ľudia. Najvážnejšie je na tom cestujúci s poranenými pľúcami. „Je pri vedomí, na jednotke intenzívnej starostlivosti,“ uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská.

Ťažké zranenie má aj cestujúca, ktorá utrpela otvorené zlomeniny predkolení, čaká ju operácia. V nemocnici zostáva aj cestujúca s pomliaždeným driekom a cestujúci s rozsiahlou tržnou ranou na hlave.

Ďalších troch stredne ťažko zranených trápi poranená chrbtica, zranená hlava, zlomená kľúčna kosť a poškodenie chrupu. „Po ošetrení mohli ísť domov a čaká ich liečba. Je predpoklad, že doba liečenia bude tri až päť týždňov,“ hovorí Stano Maťašovská.

Obrazom: Hasičské auto sa v Bratislave zrazilo s autobusom

Nehodu budú policajti posudzovať ako prečin všeobecného ohrozenia. „Za uvedené konanie hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody v trvaní dva až päť rokov,“ uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Do trestného konania pribrali znalca z odboru cestná doprava.

Po nehode vyšetrili v UNB 17 ľudí, vrátane troch hasičov. Šlo o 11 mužov a šesť žien. Desať ľudí, vrátane vodiča autobusu a troch hasičov, malo ľahšie zranenia, najmä pomliaždeniny, odreniny, malé tržné rany, úlomky skla pod kožou a podvrtnutia. V nemocnici zostať nemuseli.

Dopravná nehoda sa stala v sobotu približne o 16:15 na svetelnej križovatke pred obchodným domom na Lamačskej ceste. Hasičské vozidlo išlo po Lamačskej ceste v smere von z mesta so zapnutým zvláštnym výstražným a svetelným zariadením. Z dosiaľ nezistených príčin sa na križovatke zrazilo s autobusovou linkou číslo 63, ktorá vychádzala od obchodného domu. Presné príčiny dopravnej nehody a mieru zavinenia vyšetrujú. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví. Dopravný podnik Bratislava vyčíslil škody na svojom majetku na približne 120-tisíc eur, uvádza na webstránke. Najzávažnejšie poškodenia autobusu boli na ľavej bočnej časti karosérie, na streche, podlahe, ako aj v interiéri vozidla a sedadlách pre cestujúcich. Pri nehode sa poškodil aj semafor.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Petra Stano Maťašovská