Matovičovci sa pri ústavných zmenách spolčia so Smerom a KDH

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Manzelstvo sobas
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 27. februára (WEBNOVINY) – Časť poslaneckého klubu OĽaNO, sedem zákonodarcov, zahlasuje v prvom čítaní za ústavné zmeny v oblasti justície a ochrany manželstva. „Dôležité ústavné témy sa stali obeťou jedného veľkého straníckeho kšeftu. Myslíme si, že zmeny v justícii alebo hodnotové zmeny týkajúce sa rodiny by nemali prebiehať pod taktovkou takzvaných tradičných politických strán, ktoré nemajú na mysli nič iné, len vlastný úspech,“ povedal vo štvrtok novinárom poslanec obyčajných ľudí Jozef Viskupič.

Vládny Smer aj opozičné KDH vyzval, aby prestali o dôležitých veciach stranícky kšeftovať a politicky sa dohadovať za zatvorenými dverami, ale viedli o návrhoch vecnú diskusiu na pôde národnej rady alebo jej výborov.

OĽaNO podľa poslanca Miroslava Kadúca má veľmi zdržanlivý postoj k previerkam sudcov, ako ich navrhuje Smer-SD. Podľa Kadúca ústavná novela dáva možnosť upraviť niektoré veci neskôr podrobnejšie obyčajným a nie ústavným zákonom a pri previerkach hrozí, že sa môžu stať nástrojom na odstránenie šikovných, poctivých sudcov. Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka vyzval všetky zainteresované strany na odbornú diskusiu, v druhom čítaní obyčajní predložia k zákonom viaceré pozmeňujúce návrhy.

O ústavných zmenách v justícii a ochrane manželstva v ostatných dňoch rokuje Smer-SD a KDH. Poslanci návrhy v prvom čítaní prerokujú na marcovej schôdzi. Premiér Robert Fico podmienil podporu ochrany manželstva, ktorú navrhuje KDH, podporou ním predložených zmien v justícii.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef ViskupičRichard VašečkaRobert Fico
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutieOĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnostiSMER-SD