Paška chce, aby mala zmena ústavy čo najširšiu podporu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Paska
Pavol Paška vyhlásil termín volieb do europarlamentu. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 2. marca (WEBNOVINY) – Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) chce, aby mala zmena ústavy čo najširšiu podporu, aby to bolo fér aj voči partnerom aj voči občanom Slovenska. Povedal to dnes v relácii televízie TA3 V politike.

Ako dodal, nechce hrať hru na malú podporu 90 hlasov plus sedem, osem. „Chcem, aby bola výsledkom zhoda a zlepšenie kvality na Slovensku,“ poznamenal. Zmenou ústavy je až to, za čo zahlasuje aspoň 120 poslancov. Každá zmena ústavy potrebuje ústavnú väčšinu, a teda 90 poslaneckých hlasov a viac. „Pokúsili sme sa zhrnúť a predložiť taký návrh, ktorý korešponduje s dlhodobo diskutovanými témami, ktoré sú výsledkom občianskeho hlasu. Jednak to je zmena v justícii, ale aj posilnenie postavenia manželstva, pretože to je otázka, ktorá trápi ľudí na Slovensku veľmi dlho,“

Pre KDH aj Smer-SD je podľa jeho slov hodnota rodiny a manželstva dlhodobá téma, tieto témy mali dlhodobo spoločné. „Postavenie rodiny, muža a ženy, manželstva, ochrany detí a maloletých chceme týmto spôsobom posilniť,“ uviedol Paška s tým, že chcú vytvoriť nespochybniteľnú právnu dispozícii, aby mali v ústave všetky schémy silnú oporu.

Predseda NR SR rešpektuje aj iný názor, no v tradičnom ponímaní je rodina ako taká zrejme ohrozená. „Nemám na mysli diverzitu vzťahov, ale základnú reprodukčnú schopnosť spoločnosti,“ povedal v relácii V politike. Inštitút manželstva je základom pre ďalší rozvoj a preto ho treba podporiť, ide o ústavné posilnenie, uviedol, snažíme sa vyvážiť určité tendencie, aby sme zachovali fundament. „Zväzok muža a ženy je a bude jedinečný,“ doplnil. Takáto formulácia nemení nič na vzťahoch ľudí z hľadiska sexuality, predstavy života či kreovania, ide len o to, že je to prirodzený inštitút, dodal.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol Paška
Firmy a inštitúcie SMER-SD