Muž ukradol feferónky za euro, mladíci sa ulakomili na sviňu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prasa
Foto: Foto: SITA/Dušan Hein

PREŠOV 4. marca (WEBNOVINY) – Traja mladíci z Veľkého Šariša majú na krku policajné obvinenie za krádež ošípanej, za čo im hrozí dvojročné väzenie. Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, krádež sa stala ešte v druhej polovici februára.

Mladíci vo veku 17, 18 a 21 rokov sa vlámali do maštale v objekte bývalého poľnohospodárskeho družstva v meste Veľký Šariš. „Obvinení po vypáčení zámky na dverách vošli do objektu a z maštale odcudzili jednu ošípanú s hmotnosťou 120 kg,“ uviedla Migaľová. Majiteľovi spôsobili škodu tristo eur. Trojicu stíhajú na slobode.

V pondelok ráno dostal 20-ročný Ľubomír z okresu Košice-okolie chuť na feferóny. Tak ich ukradol v miestnych potravinách v obci Veľká Ida. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, muž si schoval zaváraninu pod oblečenie a z obchodu odišiel. Majiteľovi spôsobil škodu 1,20 eura, za krádež mu hrozí v prípade preukázania viny dvojročné väzenie.

Majiteľ zlodeja odhalil na záznamoch z bezpečnostných kamier a privolal políciu. Policajti z Veľkej Idy Ľubomíra spoznali a prišli za ním do miestnej osady, kde sa priznal. Podobný jeho čin v predchádzajúcich 12 mesiacoch už polícia riešila, tak ho obvinili z krádeže a so súhlasom prokurátora ho umiestnil do cely policajného zaistenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia