Smeráci možno dajú na čelo eurokandidátky Flašíkovú i Maňku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Flasikova
Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 4. marca (WEBNOVINY) – Europoslanci Monika Flašíková Beňová a Vladimír Maňka by mali spolu s eurokomisárom Marošom Šefčovičom viesť kandidátku Smeru-SD do májových eurovolieb. Podľa informácií agentúry SITA by Flašíková Beňová mala kandidovať z druhého miesta a Maňka z tretieho. Šefčoviča ako lídra predstavil predseda strany Robert Fico ešte vo februári.

Štvorkou na kandidačnej listine by mal byť šéf parlamentného výboru pre európske záležitosti Ľuboš Blaha, ktorý nie je členom Smeru-SD. Päťkou by mal byť poslanec NR SR Miroslav Číž.

Na ďalších miestach by mali byť súčasní europoslanci Monika Smolková a napokon zrejme aj Boris Zala. Naopak, podľa informácií agentúry SITA sa na kandidátke nepočíta s europoslankyňou Katarínou Neveďalovou. Fico ešte vo februári na otázku, ako je spokojný s pôsobením súčasných europoslancov Smeru, odpovedal: „To sa preukáže na novej kandidátke.“

Informácie o poslancoch Európskeho parlamentu Monike Flašíkovej Beňovej a Vladimírovi Maňkovi nie sú podľa hovorkyne Smeru-SD Moniky Počátkovej pravdivé. „Strana Smer-SD dementuje informácie o konkrétnych menách a pozíciách na kandidátke, keďže stranícke orgány o definitívnej podobe kandidátky zatiaľ nerozhodli. Rozhodnutie by malo padnúť koncom tohto, prípadne začiatkom budúceho týždňa,“ povedala.

Voľby do europarlamentu sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája. V SR pôjde o tretie eurovoľby, predtým sa konali v rokoch 2004 a 2009. Naposledy si Slovensko volilo 13 europoslancov. Účasť na voľbách do EP na Slovensku bola nízka, v roku 2009 prišlo k urnám 19,64 percenta oprávnených voličov. Do 20. marca musia strany podať kompletné kandidačné listiny. Smer-SD má v súčasnosti päť europoslancov. Vo voľbách chce tento výsledok obhájiť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Boris ZalaĽuboš BlahaMonika BeňováMonika SmolkováRobert FicoVladimír Maňka
Firmy a inštitúcie SMER-SD