So žilinskými bytmi sa kšeftuje od roku 2003, tvrdí primátor

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sasova byty panelak
Foto: SITA/Dušan Hein

ŽILINA 6. marca (WEBNOVINY) – So žilinskými mestskými nájomnými bytmi sa podľa primátora Igora Chomu kšeftuje už od roku 2003. Podľa Chomu, ktorý sa opiera o prebiehajúce vyšetrovanie Národnou kriminálnou agentúrou, ide o veľmi rozsiahle a dlhodobé podvody, do ktorých je zapletený aj jeden mestský poslanec a jedna zamestnankyňa mestského úradu.

Trestné oznámenie na poslanca

„Vyšetrovanie je v rukách národnej protikorupčnej jednotky, ktorá veľmi intenzívne pátra po všetkých súvislostiach. My pravidelne, dá sa povedať každý deň, dokladáme ďalšie a ďalšie dokumenty. A z toho, čo vyšetrovatelia hovoria, ide o veľmi rozsiahle a dlhodobé podvody, ktoré sa tu v súvislosti s prideľovaním a kupčením s bytmi diali už od roku 2003,“ povedal Choma.

Žilinská radnica podala v januári trestné oznámenie na konkrétneho mestského poslanca pre podozrenie, že bral úplatky za prideľovanie mestských nájomných bytov. Takto pridelené byty boli potom ďalej prenajímané tretím osobám.

Veľa ľudí rieši byty

„Podali sme trestné oznámenie na konkrétnu osobu. Môžem len potvrdiť, že meno, ktoré sa spomína v trestnom oznámení, je meno jedného poslanca Mestského zastupiteľstva v Žiline. A neuškodí možno nikomu, keď poviem, že tie podozrenia a informácie od občanov tu stále boli,“ povedal Choma.

Podľa žilinského primátora chodí za ním veľa ľudí, ktorí potrebujú riešiť bytovú otázku. „A mnohokrát prichádzajú ľudia, ktorí nevedia splácať nájom za byt preto, lebo splácajú úver, ktorí si museli zobrať, aby mohli dať úplatok za to, že dostanú nájomný byt. Nebyť podnetu od jedného človeka, ktorý je dokonca ochotný dosvedčiť to, že niekto z úradníkov si od neho vypýtal peniaze, neboli by sme schopní podať takéto trestné oznámenie,“ dodal primátor Žiliny Igor Choma.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor Choma