Do eurovolieb SDKÚ povedie duo Štefanec a Kukan

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
SDKÚ DS
SDKÚ-DS Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 8. marca (WEBNOVINY) – Členovia SDKÚ v sobotu v primárnych voľbách rozhodli o poradí kandidátov na poslancov za SDKÚ-DS vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP). Lídrom kandidátky do eurovolieb je Ivan Štefanec, ktorý zvíťazil v primárkach na lídra už vo februári.

V sobotu členovia strany rozhodli, že dvojkou bude europoslanec Eduard Kukan, ktorý podľa neoficiálnych výsledkov získal 1892 hlasov. Z tretieho miesta má kandidovať nominant trnavskej straníckej organizácie Milan Roman, ktorý získal najviac hlasov zo všetkých kandidátov, ktorých navrhli regionálne štruktúry. Zo štvrtého miesta bude kandidovať bývalá poslankyňa NR SR a matka slovenskej úspešnej tenistky Katarína Cibulková. Piate miesto na kandidátke obsadí manažér Peter Húska, ktorého navrhlo stranícke prezídium.

Šestkou na kandidátke sa stal primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský. Za ním bude dekan Evanjelickej bohosloveckej fakulty UK Ľubomír Batka, herec Ján Grešo za nitriansky kraj, Katarína Čižmárová za banskobystrický regionálny zväz, bývalá europoslankyňa Zita Pleštinská za prešovský kraj, Adela Maxonová za trenčiansky kraj, exposlankyňa slovenského parlamentu Jarmila Tkáčová za košický kraj a Marek Vargovčák za rovnaký kraj.

Volebné miestnosti boli v sobotu otvorené od 12:00 do 16:00. Výsledky ešte musí schváliť stranícke prezídium. Právo hlasovať malo 3770 členov. SDKÚ-DS je jedinou stranou na Slovensku, ktorá má primárky. Voľby do Európskeho parlamentu sa uskutočnia 24. mája. SDKÚ-DS dnes v EP zastupujú Eduard Kukan a Peter Šťastný.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander SlafkovskýEduard KukanIvan ŠtefanecKatarína CibulkováMarek VargovčákPeter Šťastný
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana