Krásne počasie pretrvá, Slováci sa však môžu zobudiť do hmly

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jar
Krásne jarné počasie pretrvá až do začiatku nového pracovného týždňa. Foto: SITA/AP Arno Burgi

BRATISLAVA 9. marca (WEBNOVINY) – Počasie na Slovensku bude naďalej ovplyvňovať rozsiahla tlaková výš, tiahnuca sa z Britských ostrovov, cez Nemecko, Poľsko nad Ukrajinu. Krajinu teda čaká pekné jarné počasie bez predpokladaných zrážok.

V nedeľu popoludní bude slnečno a teplo. Na východe sa spočiatku vyskytne miestami zväčšená oblačnosť. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na príjemných 11 až 17 stupňov Celzia, na Orave, v Liptove a na Spiši bude okolo 9 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo 1 stupňa Celzia.

Cez deň bude fúkať slabý až mierny premenlivý vietor. Na severe, Horehroní, v Košickej kotline a Východoslovenskej nížine to bude severovýchodný až severný vietor, ktorý miestami dosiahne okolo 25 kilometrov za hodinu, a v nárazoch aj do 50 kilometrov za hodinu.

Pocasie shmu
Foto: www.shmu.sk

V noci z nedele na pondelok bude jasno až polojasno, nadránom sa ojedinele vyskytne aj hmla alebo bude zamračené nízkou oblačnosťou. Najnižšia nočná teplota klesne na 1 až -4 stupne Celzia. Fúkať bude slabý premenlivý, na Horehroní a na východe prevažne severný vietor rýchlosťou od 5 do 25 kilometrov za hodinu.

Začiatok týždňa odštartuje krásnym slnečným a teplým počasím. Ráno sa môže ojedinele objaviť hmla alebo bude zamračené nízkou oblačnosťou. Najvyššia denná teplota však už vystúpi na 11 až 16, na Orave, Liptove bude okolo 9 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo 3 stupňov Celzia. Fúkať pritom bude len slabý premenlivý vietor.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav