Streda bude slnečná, teploty sa majú šplhať k dvadsiatke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slnko pocasie
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 12. marca (WEBNOVINY) – Slováci sa zobudili do krásne slnečného dňa. Od severozápadu totiž zasahuje do našej oblasti mohutná tlaková výš.

V stredu o tom informuje portál Slovenského hydrometeorologického ústavu Shmú.sk.

V stredu ráno teda bude slnečno a teplo. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na jarných 13 až 18 stupňov Celzia, na Orave, Liptove a na Spiši bude miestami okolo 11 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo 5 stupňov Celzia.

Fúkať bude slabý, na západe a východe miestami severný vietor rýchlosťou 10 až 30 kilometrov za hodinu. Meteorológovia na stredu nepredpokladajú ani žiadne zrážky.

Slnko
Foto: www.shmu.sk

V noci má byť jasno až polojasno. Najnižšia nočná teplota klesne na 2 až -3 stupne Celzia, v dolinách a kotlinách stredného Slovenska bude miestami okolo -5 stupňov Celzia. Fúkať bude severný vietor rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu.

Vo štvrtok bude jasno až polojasno. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 14 až 19 stupňov Celzia, na Orave, Liptove a na Spiši bude len okolo 12 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo 5 stupňov Celzia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav