Otčim a matka utýranej Lucky (†5) ostávajú vo väzbe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lucka luknarova
Bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák počas smútočného obradu na pohrebe utýranej Lucky Luknárovej na cintoríne v Ružinove. Bratislava, 4. apríl 2013. Foto: SITA/Gabriel Kuchta

BRATISLAVA 12. marca (WEBNOVINY) – Otčim a matka utýranej Lucky Luknárovej zostávajú vo väzbe. Rozhodol tak Okresný súd Bratislava I v utorok na neverejnom zasadnutí. Oboch obvinených ponechal vo väzbe s tým, že Juraj H. je v útekovej a preventívnej väzbe a Alexandra H. v preventívnej väzbe.

„Obvinení sa vzdali práva na podanie sťažností, rozhodnutie o väzbe je právoplatné,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Súd zároveň určil termín, kedy sa prerokuje obžaloba voči dvojici. Verejné zasadnutie bude 3. apríla.

Obrazom: Utýranú Lucku pochovali na ružinovskom cintoríne

Hrozí im 25 rokov

Otčima a matku stíhajú za obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaný formou spolupáchateľstva. Smrť Lucie najprv posudzovali ako týranie, vlani na jeseň však stíhanie prekvalifikovali. Za vraždu dieťaťa hrozí podľa Trestného zákona až 25-ročné väzenie, prípadne doživotie. Minulý rok v lete sa Juraj H. priznal, že má na svedomí smrť malej Lucie.

S bratislavskou prokuratúrou tak mohol uzavrieť dohodu o vine a treste, čím by sa mu trest znížil. Dohodu však po zásahu generálnej prokuratúry zrušili a prípad dozoruje prokuratúra v Trnave.

Matku už raz potrestali

Matka utýranej Lucky Alexandra H. už jeden trest dostala – za neoprávnené poberanie prídavkov na mŕtvu Luciu jej udelili sedemmesačný trest, ktorý si medzičasom odsedela vo väzbe. Vo februári tohto roku policajti obvinili aj zamestnankyňu Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave II. Sociálnu pracovníčku stíhajú za marenie úlohy verejným činiteľom pre porušenie povinnosti pri starostlivosti o maloletú Lucku.

Luciu Luknárovú pochoval na ružinovskom cintoríne v Bratislave vlani 4. apríla bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák. Päťročnú Luciu podľa vyšetrovateľov na smrť ubil jej otčim v jednom z bytov v bratislavskom Ružinove. Prípad sa dostal na verejnosť v septembri 2012.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Arcibiskup Róbert BezákJuraj H.Lucia LuknárováRóbert Bezák