Útočníci z Nitry neboli podľa Kaliňáka z ozbrojených zložiek

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Neonacisti bitka
Bitku neonacistov s majiteľom a zákazníkmi baru v Nitre zachytila kamera. Foto: printscreen youtube.com

BRATISLAVA 13. marca (WEBNOVINY) – Útočníci spred študentského baru v Nitre neboli príslušníci ozbrojených zložiek. Na brannobezpečnostnom výbore to vo štvrtok povedal minister vnútra Robert Kaliňák.

„Okrem jedného lajku sa potvrdilo, že neboli ani v tom klube, ani neboli členmi,“ povedal novinárom Kaliňák. Zároveň zopakoval, že postup polície, ktorej trvalo štyri mesiace, kým vzniesla obvinenie, hoci od začiatku mala k dispozícii podrobné kamerové záznamy z násilného incidentu, bol v poriadku. Ani jedného z páchateľov polícia nezadržala.

Nezaradený poslanec NR SR Daniel Lipšic zdôraznil, že v čase, keď Kaliňák a policajný prezident Tibor Gašpar postup polície obhajovali, generálny prokurátor Jaromír Čižnár na ústavnoprávnom výbore vravel, že by musel byť hlúpy, ak by to obhajoval a prokurátorov za zlyhanie v prípade aj potrestal. Kaliňák podľa Lipšica poslancov ubezpečil, že polícia s generálnou prokuratúrou zmenia systém práce pri vznášaní obvinení, aby sa takéto veci riešili rýchlejšie a jednoznačnejšie.

Poslanec NR SR za SaS Ľubomír Galko naznačil, že problémy so zvládnutím procesných úkonov môžu predlžovať vyriešenie viacerých prípadov na Slovensku, nielen útok v Nitre, a ide pravdepodobne o systémovú chybu, ktorú treba odstrániť. „Mali by sme si zobrať ponaučenie do budúcnosti, a mali by sme učiť tých policajtov, ako to robiť lepšie, rýchlejšie,“ uzavrel Galko.

Video: Neonacisti terorizujú študentov v Nitre

Útoky údajných neonacistov, ktorí si vraj berú na mušku ľudí zo študentského baru v Nitre, rozvírili verejnú mienku po spomínanej medializácii nahrávky jedného z incidentov. Skupina údajných neonacistov z kartárskeho klubu, ktorý sídli na druhej strane ulice, na videu surovo bije ľudí pred študentským barom. Partia mladých mužov zaútočila po hádke a konflikte s obsluhou.

VIAC SA DOZVIETE V TOMTO ČLÁNKU

.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel LipšicJaromír ČižnárĽubomír GalkoRobert KaliňákTibor Gašpar