Ružinovčania pozor, staré spotrebiče vám odvezú zadarmo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Spotrebice pracka skladka odpad
Ružinovčanom odvezú staré spotrebiče zadarmo. Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 15. marca (WEBNOVINY) – Obyvatelia bratislavského Ružinova sa môžu aj tento rok zbaviť starých a nepotrebných spotrebičov. Spoločnosť Envidom bude staré spotrebiče v Ružinove spred domov bezplatne zbierať 22. a 29. marca.

Chladničky aj práčky

Obyvatelia, ktorí majú o odvoz nepotrebných spotrebičov záujem, sa môžu do 19. marca prihlásiť na ružinovskom úrade. Agentúru SITA o tom informovala ružinovská hovorkyňa Miroslava Štrosová.

Staré chladničky, práčky, televízory, mikrovlnky či iné elektrické spotrebiče, ktoré už doslúžili, budú pracovníci spoločnosti bezplatne odvážať v dvoch termínoch. Staré spotrebiče v sobotu 22. marca odvezú z lokalít Starý Ružinov, Nivy, Ružová dolina, Štrkovec a Trávniky.

Spotrebiče do vchodu

O týždeň neskôr môžu vyložiť staré spotrebiče obyvatelia Pošne, Ostredkov, Trnávky, Prievozu a Vlčieho hrdla. Svoj záujem treba do stredy nahlásiť na ružinovskom úrade e-mailom na

zber@ruzinov.sk

alebo telefonicky na čísle

02/48 284 454

. Nahlásiť treba druh a počet spotrebičov, ktoré obyvatelia potrebujú odviezť, svoje meno, adresu a telefonický kontakt.

V deň zberu musia obyvatelia vyložiť nepotrebné spotrebiče do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu, nie však pred vchod, aby spotrebiče nezačali rozoberať iné osoby, ktoré ich zvyšky odhadzujú na skládky či do kontajnerov, upozorňuje Štrosová. „Zanikol by tak zmysel celého zberu spotrebičov,“ dodala. Staré spotrebiče je zakázané hádzať do kontajnerov na komunálny odpad, ekologickú recykláciu vyzbieraných spotrebičov zabezpečí Envidom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať