Cestný pirát nafúkal vyše promile, ďalší opilci havarovali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alkohol
Foto: www.carinsurancerates.com

BRATISLAVA 17. marca (WEBNOVINY) – Podguráženého šoféra chytili policajti na Agátovej ulici v bratislavskej Dúbravke. Vo vysokej rýchlosti prechádzal z pruhu do pruhu. Policajti alkohol cítili, už keď otvorili dvere na aute.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, pri dychovej skúške mu namerali 0,66 mg/l alkoholu, čo je 1,38 promile, pri opakovanej skúške nafúkal už 1,46 promile.

Opití jazdili aj na východe

Opitého šoféra eskortovali na policajné oddelenie, kde ho obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Prípad polícia rieši v tzv. super rýchlom konaní. Obvinenému vodičovi hrozí až ročný trest.

Policajti v nedeľu chytili troch opitých šoférov, kuriózne je, že dvaja z nich havarovali na tom istom mieste. Dvadsaťtriročný vodič Fiatu Punto spôsobil nehodu pri čerpacej stanici na Triede KVP v Košiciach.

Vyše dve promile

Policajti Lukášovi namerali 1,00 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,08 promile. O tri hodiny neskôr na tom istom mieste havaroval 20-ročný vodič Rastislav na Favorite.

Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, v tomto prípade vodič nafúkal 2,10 promile. Opitého šoféra zastavili aj medzi Dargovom a obcou Košický Klečenov v okrese Košice-okolie. Hliadka mu zistila 2,33 promile. Všetci traja už čelia obvineniam z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny im hrozí až rok za mrežami.

Mladík nafúkal takisto

Takmer dve promile nafúkal osemnásťročný vodič Felicie, ktorého policajti zastavili na parkovisku pred trenčianskym hypermarketom. Mladík ani nevlastní vodičský preukaz. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, vodič pri kontrole nafúkal 0,93 mg/l, čo je v prepočte 1,94 promile a pri opakovanej skúške mu namerali 1,90 promile. Lukáša obvinili z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, v prípade dokázania viny mu hrozí až ročný trest.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať