Eurokomisia reaguje na Kotlebovo porovnanie EÚ s Hitlerom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marian Kotleba
Banskobystrický župan Marian Kotleba. Foto: Facebook.com/kotleba

BRATISLAVA 17. marca (WEBNOVINY) – Európska komisia pri viacerých príležitostiach poukázala na nebezpečenstvo nárastu populizmu, xenofóbie a podnecovania protieurópskych nálad, uviedol Andrej Králik zo zastúpenia EK na Slovensku v reakcii na vyjadrenia banskobystrického župana o Európskej únii a jej vlajke.

Kotleba ju v sobotu nazval „okupačnou modrou handrou“ a oznámil, že ju dal odstrániť z výzdoby na úrade. „Ani Hitler si nedovoľoval to, čo dnes Európska únia. Nemecká vlajka viala len na veľvyslanectve Nemecka v Bratislave a na žiadnych iných úradoch v krajine. Preto sme obnovili vlajkovú výzdobu na Úrade Banskobystrického samosprávneho kraja a odstránili sme okupačnú európsku vlajku a nahradili ju slovenskou,“ povedal Kotleba.

Obrazom: Kotleba v Nitre osočoval úniu, dal odstrániť vlajku

Komisia vo svojej reakcii upozornila, že bude aj naďalej stáť v prvej línii tých, ktorí podporujú základné európske práva, slobody a hodnoty.

„Pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu by sa demokratické politické sily v členských štátoch mali spojiť v záujme európskeho projektu a hodnôt, na ktorých je spoločenstvo európskych štátov založené. Európska únia je demokratickým projektom s cieľom predchádzať extrémizmu, ktorý v minulosti viedol k hrôzam vojnových konfliktov a utrpeniu miliónov ľudí,“ uviedol vedúci tlačového a politického oddelenia Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku Andrej Králik.

O vlajke EÚ hovoril zakladateľ Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba na sobotňajšom podujatí v Nitre, ktoré zvolali pri príležitosti 75. výročia vzniku Slovenskej republiky z roku 1939.

VIAC SA DOZVIETE TU

.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marian Kotleba
Firmy a inštitúcie EK Európska komisiaKotleba - Ľudová strana Naše Slovensko