Škandál na ministerstve, major a podplukovník boli opití

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alkohol
Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 17. marca (WEBNOVINY) – Dvoch vyšších vojenských hodnostárov nachytali na ministerstve obrany opitých. Major a podplukovník nafúkali viac ako tri promile. V Televíznych novinách o tom informovala TV Markíza.

Najprv sa do práce pokúšal dostať na mol opitý major. O dva dni neskôr nafúkal už iný podplukovník, keď odchádzal zo služby, uviedla v reportáži TV Markíza. Podplukovníkovi pritom na vrátnici namerali 3,5 promile. „Tri a pol promile hovorí o konzumácii cca 12 poldecákov tvrdého alkoholu. Človek, ktorý nie je zvyknutý piť, by pri výške 3,5 promile mohol už upadnúť aj do bezvedomia,“ uviedla v Televíznych novinách psychologička Hana Tichá.

Major je už známa firma, o ktorej všetci vedia, že do práce chodí v podnapitom stave, rady si s ním však nevedia, povedal v reportáži anonym. Oboch vojenských hodnostárov pritom môže vyjsť popíjanie draho. „V prípade, že sa dokáže, že bol požitý alkohol počas výkonu štátnej služby, je to obligatórny dôvod na prepustenie,“ uviedol hovorca Ozbrojených síl SR Milan Varga.

Vojaci by tak mohli prísť o výsluhový dôchodok, dodal v reportáži redaktor TV Markíza. Alkohol v armáde pritom minulý rok už pomohol z uniformy veliteľovi bratislavskej vojenskej posádky, ten však nafúkal päťnásobne menej ako súčasní previnilci, uzavrela TV Markíza.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MO Ministerstvo obrany SR