Nora Mojsejová uniká verdiktu, podala námietku zaujatosti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nora mojsejova
Košická podnikateľka Nora Mojsejová úspešne uniká obžalobe. Košický krajský súd v stredu odročil odvolacie pojednávanie. Košice, 19. marec 2014. Foto: SITA/Miroslav Vacula

KOŠICE 19. marca (WEBNOVINY) – Košický krajský súd v stredu odročil odvolacie pojednávanie s košickou podnikateľkou Norou Mojsejovou na žiadosť jej advokátky ako aj samotnej Nory, ktorá sa dostavila osobne.

Advokátka a Nora Mojsejová namietali zaujatosť všetkých košických súdov a žiadali, aby vec bola pridelená inému súdu. O jej námietke zaujatosti rozhodne Najvyšší súd SR rovnako aj o prípadnom odňatí veci a pridelení inému súdu.

Košický krajský súd rozhodoval v kauze nadmerného odpočtu, ktorý si Nora Mojsejová podľa obžaloby neoprávnene uplatnila za nákup ekonomického softvéru. Košický okresný súd ju spod obžaloby oslobodil, prokurátor sa proti rozsudku odvolal a o tom mal v stredu rozhodnúť krajský súd.

Predseda senátu požiadal o vysvetlenie, prečo Nora až teraz namieta košické súdy. Ako uviedla advokátka aj Nora Mojsejová, v televízii a iných médiách sa objavili 4. marca informácie, v ktorých ju prokurátor verejne obvinil z viacerých vecí, čo ona vníma nepriaznivo a podľa nej to negatívne vnímajú aj sudcovia a určite to môže ovplyvniť ich rozhodovanie, preto namieta ich zaujatosť. Senát jej odpoveď akceptoval. S návrhom na odročenie súhlasil aj prokurátor.

Predseda senátu informoval, že spis Nory Mojsejovej v tejto kauze pošle na Najvyšší súd SR, ktorý bude rozhodovať o námietke zaujatosti ako aj o možnom odňatí veci košickému krajskému súdu a pričlenení inému.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Nora Mojsejová