Primátor Bratislavy vlani zarobil vyše 54-tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ftacnik
Milan Ftáčnik Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 25. marca (WEBNOVINY) – Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik zverejnil na internetovej stránke mesta svoje majetkové priznanie za rok 2013. Podľa neho vo funkcii primátora vlani zarobil 54 623,58 eur.

Prilepšil si aj ako poslanec v zastupiteľstve Bratislavského samosprávneho kraja a učiteľ na Univerzite Komenského. Zaplatiť však vlani musel aj vyše 27-tisícovú pokutu za členstvo v Dozornej rade Komunálnej poisťovne, členstvom totiž podľa bratislavských poslancov porušil ústavný zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov. O zverejnení majetkového priznania primátora Ftáčnika agentúru SITA informoval riaditeľ jeho kancelárie Ľubomír Andrassy.

Primátor Ftáčnik vykázal za minulý rok hrubý príjem 62 375 eur. Okrem primátorského platu Ftáčnik vlani zarobil ako poslanec Bratislavského kraja 6 500,91 eura, za učenie na fakulte Univerzity Komenského si prilepšil o 1250,44 eura.

Okrem toho na internetovej stránke mesta Ftáčnik priznáva svoj hnuteľný i nehnuteľný majetok, ktorý nadobudli spolu s manželkou. Spolu vlastnia napríklad auto, trojizbový byt v Starom Meste i rodičovský dom so záhradou v Levoči.

Údaje, ktoré primátor zverejnil, idú podľa Andrassyho nad rámec minimálnych zákonných požiadaviek. Ako dodal Andrassy, Ftáčnik už v minulosti pravidelne informoval verejnosť aj o výdavkoch na volebnú kampaň, zverejnil tiež celkové náklady vynaložené v posledných komunálnych voľbách.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľubomír AndrassyMilan Ftáčnik